inbreker

Veenendaal - Om woninginbraken in de zomervakantie tegen te gaan, krijgen verschillende inwoners in de gemeente Veenendaal een mobiel alarmsysteem beschikbaar. Het alarmsysteem signaleert bewegingen en stuurt automatisch een stille melding naar Schipper Security. In geval van een woninginbraak kan de politie en het beveiligingsbedrijf snel ter plaatse zijn en wordt de kans dat inbrekers in Veenendaal gepakt worden, vergroot.

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit gaan. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Vaak is het eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en lampen die nooit aangaan zijn eenvoudige weggevers. Het beveiligingsbedrijf Schipper Security werkt nauw samen met de politie en gemeente om deze woninginbraken te voorkomen en plaatst tijdens de zomervakantie tientallen mobiel alarmsystemen bij bewoners die op vakantie gaan: ”Aan de woning zelf is niet zichtbaar of er een systeem is geplaatst, en in combinatie met de stille meldingen kan een inbreker nog wel eens verrast gaan worden deze zomer in Veenendaal”

TIPS

Wilt u zelf ook de kans op een woninginbraak voorkomen, volg dan deze tips op:

  • Op vakantie? Licht de buren in;
  • Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en verlichting aan te doen.
  • Dagje weg? Deur op slot!
  • Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.
  • Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Meer informatie
Wilt u meer weten over woninginbraak preventie? Kijk dan op https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/

Toegankelijkheid Menu

× Whatsapp Available from 07:30 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday