Inbrekers Aktief

DEN HAAG - Nederlanders zijn steeds vaker het slachtoffer van een woninginbraak. Het aantal mensen dat thuis ongewenst bezoek kreeg, steeg van 2,5 procent in 2008 naar 3,1 procent in 2011. In absolute aantallen is dat een toename met ongeveer 100.000 burgers, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.


Het gaat hierbij zowel om pogingen tot inbraak zonder dat er iets is gestolen, als om inbraken waarbij daadwerkelijk iets is gestolen uit de woning. De meeste slachtoffers van woninginbraak wonen in het westen en zuiden van het land, weet het CBS.

CBS

Volgens het CBS denken steeds meer mensen dat ze het risico lopen dat er bij hen wordt ingebroken. In 2008 achtte 5,5 procent van de Nederlanders het risico groot, in 2011 was dat toegenomen tot 6,9 procent. Wie al eens doelwit van inbrekers is geweest, schat de kans nog groter in. 35 procent van de slachtoffers van woninginbraak of een poging daartoe is bang voor herhaling.

Minder verstedelijkte provincies zoals Drenthe, Zeeland, Overijssel en Friesland tellen minder slachtoffers van woninginbraak dan provincies die meer verstedelijkt zijn, zoals Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Limburg en Noord-Brabant. Ook de inschatting van het risico op woninginbraak is grofweg op die manier over het land verdeeld, aldus het CBS.

Met name de komende weken zullen inbrekers interesse hebben in woningen die een verlaten indruk maken.
Zorg ervoor dat uw woning een bewoonde indruk maakt, laat een auto op de oprit staan, gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting, liefst ook op bovenetage, en vertel uw buren dat u afwezig bent.

Schipper Security BV levert desgewenst meerdere mogelijke tijdelijke alarmsystemen, surveillance en huis oppasdiensten.

 

Toegankelijkheid Menu

× Whatsapp Available from 07:30 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday