Samir (31) werkt sinds begin augustus 2022 als Hoofdcentralist op de particuliere alarmcentrale (PAC) SignaalBewaking bij Schipper Security B.V. in Veenendaal.

Wat doe je als Centralist?

“Als Centralist ben je onderdeel van het hart van de organisatie. Hierdoor heb je met veel verschillende mensen contact: zowel met klanten, surveillanten, objectbeveiligers en overige collega’s. Ik zit in ieder geval iedere dienst met minimaal één andere collega op de particuliere alarmcentrale, dus ik ben nooit alleen. Als Hoofdcentralist ben ik medeverantwoordelijk voor het aansturen van en zorgdragen voor de uitvoering van de diensten binnen de particuliere alarmcentrale.”

Waarom heb je voor een functie binnen de beveiligingsbranche gekozen?

“Ik ben geboren in het Midden-Oosten: Israël/Palestina en geadopteerd door mijn Nederlandse ouders. Naast het feit dat het land zelf van binnenuit gecompliceerd is wat veiligheid betreft, moet het land ook continu alert zijn voor de dreiging van buitenaf. Hierdoor is men voortdurend aan het ontwikkelen op het gebied van stabiliteit en veiligheid. Dit is één van de redenen waarom dit werk van jongs af aan al mijn aandacht trok.

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Vrede en Veiligheid bij de Defensie. Vervolgens ben ik begonnen aan de beveiligingsopleiding. Beide opleidingen heb ik succesvol afgerond. Om mijn kennis en mijzelf te blijven ontwikkelen en tot een hoger niveau te tillen, ben ik meerdere opleidingen en trainingen gaan volgen. Naast het sporten, uitgaan en omgaan met familie en vrienden, is het verdiepen in trends binnen de beveiliging dan ook onderdeel van mijn hobby’s geworden.”

Waarom heb je voor Schipper Security B.V. gekozen?

“Bij mijn vorige werkgever werkte ik vooral voor hun dochteronderneming. Hierdoor was ik veel aan het werk voor één specifieke klant, met als gevolg weinig afwisseling in mijn werk. Toen ik ging oriënteren voor een andere werkgever, zag ik Schipper Security B.V. voorbij komen met de functie als centralist. Dit sprak mij direct aan en al snel stond er een kennismakingsgesprek gepland. Na een fijn gevoel (van beide kanten) zijn wij met elkaar in zee gegaan. Als centralist bij Schipper Security B.V. moet je van alle markten thuis zijn. Hierdoor is je werk gevarieerd en blijft het uitdagend.”

Wat is de uitdaging voor jou?

“Schipper Security B.V. biedt veel diensten aan. Door deze verschillende diensten, ben je met verschillende klanten in contact: zowel met particulieren als zakelijke klanten. Hierdoor moet je kunnen differentiëren en omschakelen wanneer dit van je gevraagd wordt.”

Hoe zie jij jouw toekomst binnen de beveiliging?

“Binnen enkele jaren zie ik mijzelf met een management-rol. Mijn doel met deze rol is om mijn ontwikkelde kwaliteiten op de best mogelijke manier naar voren te laten komen binnen de beveiligingsbranche. Schipper Security B.V.  heeft naar mijn idee veel potentie om te groeien en ik hoop mee te groeien.”

Ook werken bij Schipper Security B.V.? Bekijk onze vacatures en solliciteer.

Toegankelijkheid Menu

× Whatsapp Available from 07:30 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday