Het aantal woninginbraken is de laatste tijd gelukkig gedaald!
Toch is elke inbraak er nog één te veel. Politie en justitie zetten extra capaciteit in om inbrekers te pakken. Zij kunnen dat niet alleen. De gemeente helpt, samen met haar partners, mee door het geven van voorlichting.
Ook u kunt helpen om er voor te zorgen dat het aantal woninginbraken afneemt. Bijvoorbeeld door het treffen van preventieve maatregelen zoals goed hang- en sluitwerk. Daarom is de gemeente, samen met politie en de samenwerkingspartners op 14 juni op de Cuneradag aanwezig om u te informeren over inbraakpreventie.
De gemeente zal op 14 juni samen met Schipper Security BV, Harten6 en de politie te vinden zijn in het centrum van Rhenen. Wij informeren u over diverse initiatieven en projecten als Burgernet, inbraakpreventieadvies en beveiligen van uw woning. De experts van Schipper Security en Harten6 geven u graag antwoord op uw vragen over het beveiligen van uw woning en andere preventiemaatregelen.
Graag tot ziens op de Cuneradag op 14 juni!

1

Zet inbrekers in het licht

Felle lampen zijn een doorn in het oog voor inbrekers. Overweeg om lampen te plaatsen met bewegingssensoren die onverwacht bezoek op uw terrein detecteren. De verlichting kan eventueel met tijdschakelaars worden ingesteld, zodat de lampen alleen werken wanneer u zelf niet aanwezig bent. Het wordt tevens geadviseerd van tijd tot tijd het patroon en eventueel de positie van de lampen aan te passen, zodat inbrekers niet kunnen anticiperen op het gedrag van u of uw medewerkers.

2

Laat camera's installeren

De kwaliteit van beveiligingscamera’s wordt steeds beter, wat bekent dat het inmiddels echt een must is. Door te kiezen voor een IP-camera kan je je huis overal in de gaten houden. Wanneer de camera een beweging ziet, stuurt die een berichtje naar de meldkamer of bewoner zodat je direct op de hoogte bent. En met een beetje geluk schrikt de camera inbrekers zelfs al af.

3

Zorg dat het lijkt of er iemand thuis is

Inbrekers hebben het natuurlijk erg makkelijk wanneer er niemand thuis is. Zorg er dan ook voor dat het altijd lijkt dat er iemand thuis is. Laat het licht aan is als je een avondje weg bent en kies voor buitenlicht met bewegingssensor.

Lekker op vakantie? Zet dat vooral niet op socialmedia. Dit kunnen inbrekers gemakkelijk lezen en zijn dan zo op de hoogte dat er niemand thuis is. Als je een tijdschakelaars op je lampen zet gaan de lichten vanzelf aan en uit, net als je thuis zou zijn. Laat ook wat kopjes op de tafel staan en zet de auto voor de deur. Zo houd je inbrekers voor de gek en verminder je de kans op een inbraak.
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je altijd je deur op slot doet en laat geen ramen openstaan als er niemand thuis is!

4

Gecertificeerde sloten

Dit ligt misschien voor de hand, maar zorg voor goede sloten. Met een goed slot voorkom je dat een inbreker de deur met gemak openbreekt. Benieuwd of je al een goed slot hebt of op zoek naar een goed slot? Verschillende keurmerken laten zien hoe goed een slot is. Lees hier meer over de keurmerken.

5

Spullen in zicht

Laat geen waardevolle spullen in het zicht laat liggen. Inbrekers loeren namelijk op dure spullen en als je die spullen in het zicht hebt liggen is er dus een verhoogde kans op inbraak.

Laat ook geen koffiekopjes of spullen te lang op dezelfde plaatst liggen. Bij meerdere keren kijken valt dit ook op. Ruim het huis op en laat gordijnen open.

Toegankelijkheid Menu

× Whatsapp Available from 07:30 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday