Security Operations Center Nederland

Sinds september 2015 is het Security Operations Center Nederland (SOCN) in gebruik. Het SOCN is gevestigd in een ultramoderne en streng beveiligde locatie in Veenendaal. Het Operations Center vormt het hart van Schipper Security wanneer het gaat om de coördinatie van de veiligheid in uw regio.

De SOCN medewerkers

Onze SOCN medewerkers zijn ervaren surveillanten met kennis van het werkgebied en zijn veelal al jarenlang in dienst van Schipper Security. De diensten binnen het SOCN worden gecombineerd en afgewisseld met diensten op de weg, waardoor operationele kennis van de lokale omgeving geborgd
is.

Rol van het SOCN

Naast de traditionele dienstverlening, waarbij alarmen geautomatiseerd binnenkomen en worden gecoördineerd, is dit centrum met name gericht op ondersteunende taken teneinde een veilige regio te creëren binnen ons werkgebied. Door een intensieve samenwerking met gemeenten,brandweer en politie vervult het centrum een voorportaalfunctie voor veiligheidspartners, waarbij communicatie naar partners en hulpverleners zeer snel kan plaatsvinden.

Camera’s van klanten worden aangesloten en uitgekeken als onderdeel van de collectieve dienstverlening. Het is hierdoor een aanvullende maatregel om inbrekers uit onze regio te weren. Het centrum coördineert de door Schipper Security ontwikkelde producten en veiligheidsconcepten, zoals het Veiligheidsloket en de Veiligheids-app ‘Signaal’.

 

Het is hierdoor gericht op het delen en vergaren van informatie in verschillende wijken, bedrijventerreinen en gebruiksgroepen. Indien noodzakelijk kan informatie snel worden gedeeld in andere groepen, wijken of regio’s en bij calamiteiten kan snel worden geschakeld tussen politie, brandweer en gemeenten. In tegenstelling tot traditionele meldkamers is de focus van onze dienstverlening en rol daardoor anders. Het stelt namelijk bovenal, zowel proactief als reactief, de algehele veiligheid in de regio centraal.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag.

SOCN

Onze
oplossingen

Schipper Security voert preventief gerichte mobiele surveillance rond uw bedrijf uit en is op die manier zichtbaar aanwezig.

Onze getrainde medewerkers weten wat zij kunnen verwachten; zij handelen proactief waar het kan en repressief als het moet.

Tijdens onze open- en sluitrondes kunnen wij uw bedrijfspand op diverse kritieke en vooraf bepaalde punten controleren.

Onze diensten alarmopvolging, camerabewaking op afstand, woonhuisbeveiliging, plaatsing van alarmsystemen en onafhankelijk, deskundig beveiligingsadvies verlenen wij o.a. in de gemeenten Veenendaal, Ede, Rhenen, Bennekom, Renswoude, Wageningen, Scherpenzeel, Lunteren, Barneveld, Driebergen, Elst, Zeist , Utrecht Doorn, Kesteren, Dodewaard, Arnhem, Culemborg, Buren, Geldermalsen, Maurik en Tiel.

In de Betuwe en regio Culemborg/Leerdam zijn wij actief in o.a:

Asch, Beusichem, Eck en Wiel, Erichem, Ingen, Kapel Avezaath, Kerk Avezaath, Lienden, Ommeren, Ravenswaay, Zoelen, Zoelmond, Acquoy, Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Gellicum, Meteren, Rhenoy, Rumpt, Tricht, Est, Haaften, Heesselt, Hellouw, Neerijnen, Ophemert, Opijnen, Tuil, Varik, Waardenburg, Wadenoijen, Zennewijnen, Goilberdingen, Kedichem, Leerdam, Oosterwijk en Schoonrewoerd.

<Daarnaast zijn wij in de regio Midden- Nederland en Flevoland actief in o.a:

Almere, Lelystad, Harderwijk, Nijkerk, Putten, Ermelo, Apeldoorn, Baarn, Soest, Hilversum, Huizen, Leusden, Amersfoort, Hoevelaken, Nunspeet, Zeewolde, Dronten, Laren en Bunschoten- Spakenburg.