Inbraken door aanleg glasvezel…

Begin dit jaar werd de gemeente Neder-Betuwe geteisterd door woninginbraken. Vooral in Kesteren steeg het aantal woninginbraken aanzienlijk. Vanuit bewoners horen wij een mogelijk gelegd verband tussen de woninginbraken en de aanleg van glasvezel in de gemeente. Onmogelijk is dit niet, inbrekers bevinden zich in alle lagen van de maatschappij… Waarschijnlijker is echter het water bed effect, zoals besproken in aflevering 1, waardoor Kesteren tijdelijk in de belangstelling staat bij het inbrekersgilde. In onze vorige column in deze krant werd door ons al vastgesteld dat niet alleen het lokale bestuur een rol heeft in het terugdringen van woninginbraken. Maar wat kunt u als burger doen?

Dan koop ik toch een alarmsysteem?

Aanschaf van een alarmsysteem, of een extra slot alleen zal volgens ons niet leiden tot vermindering van het aantal woninginbraken. Naast materiële schade, levert een inbraak vaak ook immateriële schade en slapeloze nachten op. Een alarmsysteem is een maatregel met een afschrikkende werking op inbrekers en werkt zeker preventief. Daarnaast levert het een positieve bijdrage aan uw veiligheidsgevoel. Een alarmsysteem alleen is echter niet de oplossing.

‘Goed Noaberschap’

Veel belangrijker is het gelijktijdige herstel van de sociale samenhang tussen de burgers, zoals vroeger, waarbij iedereen elkaar kende en op elkaar lette. Het bekende “Noaberschap” van weleer. Tijdens de bewonersavonden informeren wij u over de mogelijkheden en onze systemen hiervoor, waarbij u deze zomer nog veilig en beveiligd op vakantie kunt.

Tips vakantie Het is algemeen bekend dat inbrekers gedurende deze periode actiever zijn. Om uw woning deze zomer veilig achter te laten volgen hieronder een aantal belangrijke, gratis en simpel zelf te ondernemen

Organisatorische maatregelen.

1.

Laat een bewoonde indruk achter

Spreek bijvoorbeeld met buren af uw post van de deurmat af te halen;

2.

Licht
uw buren in

Licht uw buren in over uw afwezigheid en vraag ze om een oogje in het zeil te houden;

3.

Vraag uw buren
de auto op uw oprit te plaatsen

Vraag uw buren de verlichting aan en uit te zetten en de auto op uw oprit te zetten.

4.

Verlichting op etage

Inbrekers hebben een hekel aan verlichting met een tijdklok op 1e etage omdat ze u daar niet kunnen zien.

5.

Sluit ramen

- Sluit ramen en deuren goed af;

6.

Waardevolle spullen

- Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen;

7.

Laat geen spullen slingeren

- Laat geen spullen slingeren rondom uw woning die het voor inbrekers aantrekkelijk maken om uw woning te betreden, zoals een afvalcontainer of trap; maak deze zo nodig met een slot vast.

Informatieavonden voor bewoners

Schipper Security BV kan u tevens voorzien van advies en u informeren over betaalbare oplossingen die uw woning veiliger maken. Want uw veiligheid hoeft niet veel geld te kosten. Om u te informeren organiseert Schipper Security BV bewonersavonden. Naast projecten, zoals de bewonersavonden, in de gemeenten Veenendaal en Rhenen zullen er ook bewonersavonden plaatsvinden in de gemeente Neder-Betuwe. In de gemeente Neder-Betuwe zullen zes bewonersavonden door de gemeente in samenwerking met de politie worden georganiseerd waar ook Schipper Security BV vertegenwoordigd zal zijn. Door krachten te bundelen zullen de partijen gezamenlijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal woninginbraken waarmee deze gemeente te kampen heeft. Kijk op onze site voor de volgende bewonersavond in Kesteren.

Aflevering 2

Volgende aflevering: Voorbeelden uit de praktijk over de succesvolle samenwerking van politie, gemeenten en Schipper Security BV.

Al onze columns in De Krant zijn na te lezen op onze website. Eerder verschenen: Aflevering 1 maart 2013: ‘De burger betrekken bij woninginbraken’.

Toegankelijkheid Menu

× Whatsapp Available from 07:30 to 16:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday